Een reactie plaatsen

Wielertoeristenclub Ter Linde

Vorig weekend vond de 33ste editie plaats van de Lenterit van Wielertoeristenclub Ter Linde Brakel. Uw Brakelse startpagina was aanwezig en had er een goed gesprek met stichtend voorzitter, Etienne Mincke.

Deze slideshow vereist JavaScript.

’36 jaar geleden stond ik mee aan de wieg van WTC Ter Linde’, vertelt de nog altijd gedreven voorzitter.
De oprichting gebeurde in café Labrieze, dat nu, zo veel jaren later, nog steeds het clublokaal is. Toen ook al aanwezig was schatbewaarder André Labie.’ Meefietsen is er voor hem niet meer bij, hij zit wel aan het stuur van de volgwagens tijdens de ritten van zijn geliefde club.

Vriendenclub

‘Met 40 leden zijn we zeker niet de grootste club’, vervolgt de voorzitter. ‘Bij ons gaat het vooral om de vriendschap, het plezier dat we samen maken.

Om onze werking te verzekeren, richten we jaarlijks twee ritten in, één in het voor-, en andere in het najaar. De praktische voorbereiding van de lenterit begint al in februari. Zo moeten we contact nemen met de provincie Oost-Vlaanderen, om de nodige toelatingen te krijgen.

Een speciale vermelding verdient Freddy Iemants, vanwege zijn expertise bij het bouwen van het parcours. Hij is al 28 jaar lid, en kent alle wegen, in een wijde straal om Brakel, op zijn duim.

De dag van de rit zelf is ook erg arbeidsintensief. Waar de mountainbiketocht de dag van tevoren wordt opgebouwd, wordt hij de ochtend van de rit gecontroleerd, en nog dezelfde avond afgebroken.’

In 2011 kon de club zich verheugen op 950 deelnemers tijdens de lente, 760 in augustus.

De ritten

De ‘elite’groep legt tot 250 kilometer af tijdens een weekend, aan een gemiddelde snelheid van 28 à 32 kilometer per uur. De ‘masters’groep beperkt zich meestal tot een zondagrit van 70 à 80 kilometer, aan een lagere snelheid. Tijdens de ritten wordt telkens weer gestopt bij een andere sponsor. Dé manier, om cafés te bedanken voor hun trouw aan de club. Zo zijn er enkele bij, die sinds 30 jaar trouw hun financiële duit in het zakje doen.

Opvolging verzekerd

Beide zoons zijn ook gebeten van dezelfde microbe als vader Mincke. Zo is zoon Pascal secretaris en zoon Kristof webmaster. De familie Mincke en WTC Ter Linde doen dat goed, da’s duidelijk !

www.terlinde-brakel.be

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: